Oto lecznicze, regenerujące, oczyszczające przeciwzapalne i kosmetyczne właściwości chlorofilu.

/

Chlorofil

Charakteryzuje się działaniem hamującym rozwój guzów, może zapobiegać nowotworom oraz zmianom w molekułach DNA. Będzie skutecznie chronił przed zmianą zdrowych komórek w rakowe i dezaktywuje wiele karcynogenów, które powodują raka.

Może wpłynąć na większą ilość czerwonych krwinek, dostarcza żelaza oraz wspomagać będzie leczenie anemii. Zwiększy krzepliwość krwi w ramach hemofilii. Pozytywnie wpływa na zasadowość organizmu, przeciwdziała zakwaszeniu oraz chroni przed szkodliwym działaniem białka.

Neutralizować będzie pierwiastki ciężkie w organizmie takie jak kadm, usuwa pozostałości po lekach oraz unieszkodliwia spożywane toksyny. Może chronić nas przed złym zapachem potu, ponieważ go neutralizuje.

Usuwa nieprzyjemny oddech, zapach ciała, oczyszcza żeby oraz dziąsła w przypadku ropotoku. Może być dla nas płynem do płukania ust przed zabiegami stomatologicznymi. Niekiedy obniża również zapotrzebowanie na insulinę i wspiera leczenie cukrzycy, wzmacnia czynność tarczycy oraz trzustki.

Wpływa na oczyszczenie oraz odwodnienie jelit, wspomaga rozwój korzystnej flory bakteryjnej jelit oraz łagodzi bolesne hemoroidy. Oczyszcza wątrobę, poprawia jej funkcjonowanie a także pomaga w walce z zapaleniem wątroby. Skutecznie wzmacnia układ naczyniowy, zmniejszy również żylaki, poprawia gojenie się ran i niszczy bakterie w ranach.

Wzmocnienie organizmu

Poprawia wzrok a także pracę tarczycy. Może u kobiet sprawić, że uda się wyregulować cykl miesiączkowy. Odnawia tkanki i niszczy wolne rodniki, które wpływają na starzenie się organizmu. Chlorofil jest także ważny dla astmatyków, ponieważ łagodzi objawy astmy.

Pomaga pokonać nieżyt gardła, chroni nasze dziąsła przed stanami zapalnymi. Doda nam energii, której brakuje zimą. Poprawi laktację oraz będzie regulował ciśnienie tętnicze krwi. Charakteryzuje się działaniem poprawiającym wygląd naszej skóry

Jeśli chodzi o źródła to najlepsze będą wszelkie zielone warzywa. Najlepiej decydować się na spożywanie go w świeżej formie w postaci różnych koktajli czy soków, które można przygotowywać między innymi z użyciem wyciskarki. Jeśli chodzi o źródła tego składnika to tak jak wspominaliśmy najlepiej decydować się na wszystkie elementy zielone roślin niezależnie czy chodzić będzie o owoce czy warzywa.